Έρχεται ο προσωπικός αριθμός του πολίτη

Έρχεται ο προσωπικός αριθμός του πολίτη
Ενημερώθηκε: 26/09/20 - 10:02

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο προσωπικό αριθμό του πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Όπως είπε ο υπουργός είναι κάτι που ήδη υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, αλλά για να μπει στη ζωή μας ο νέος 12ψηφιος κωδικό που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια ακόμη.

Συμπλήρωσε ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού του Δημοσίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και έφερε ως παράδειγμα την ηλεκτρονική πύλη Gov.gr, στην οποία έχουν ενσωματωθεί εκατοντάδες υπηρεσίες που κάνουν ευκολότερη τη ζωή του πολίτη και πολεμούν αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη είναι να καταργηθεί το fax στο Δημόσιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα να διακινούνται ηλεκτρονικά, ενώ και οι πολίτες θα υπογράφουν πλέον ηλεκτρονικά πλέον στις συναλλαγές τους. 

Σχετικά με το 5G κι αφού χαρακτήρισε αστείες τις όποιες θεωρίες συνωμοσίας, την τοποθέτησε χρονικά στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Όπως είπε η μεγαλύτερη χρησιμότητά του δεν θα είναι στην ταχύτητα της κινητής τηλεφωνίας, αλλά σε νέες εφαρμογές τις οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμη, φέρνοντας σαν παράδειγμα την τηλεϊατρική.