Φωτιά - Έυβοια: Αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού Πλατάνα (photos)

fotia
Ενημερώθηκε: 15/08/19 - 00:24

Φωτιά στην Έυβοια: Mε αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι τις εξελίξεις καθώς η φωτιά απέχει 2 χιλιόμετερα από το χωριό Πλατάνα. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει και μετά την αναζωπύρωση το απόγευμα της Τετάρτης 14/8 να είναι σε εξέλιξη.

Oλονύχτια μάχη

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση οι αρχές προχωρούν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του χωριού από 6 βαριά ερπιστριοφόρα χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς που συνεχίζει να καίει την κεντρική Εύβοια.

f

Μάλιστα υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν, αν και όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

f

«Δεν θα τρέχουμε την τελευταία στιγμή παρά το γεγονός ότι υπάρχει άπνοια στην περιοχή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί σε ένα δρόμο πολύ πριν το χωριό για να περιμένουν τις φλόγες» δηλώνει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος που βρίσκεται στο χωριό Πλατάνα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Βουρδάνος «πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή. Η απόφαση για αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό κρίθηκε αναγκαία καθώς επικρατεί μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων. Το μέτωπο ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και οι ώρες μέχρι το ξημέρωμα που θα χρησιμοποιηθούν και πάλι εναέρια μέσα ιδιαίτερα πολλές».

Μέχρι και της 20:30 οι ρίψεις νερού από αέρος

Λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και σύμφωνα με τον κ. Βουρδάνο «τα 4 αεροσκάφη τα 2 ελικόπτερα έκαναν πάρα πολύ σοβαρή δουλειά, έχουν διασπάσει το πύρινο μέτωπο και το έχουν περιορίσει και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε μέσα στη νύχτα να ελέγξουμε την κατάσταση». Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κίνηση προς τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιάς.