Για πρώτη φορά επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

 
 Για πρώτη φορά επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ: Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Ενημερώθηκε: 06/09/19 - 14:20

Για πρώτη φορά σήμερα νωρίς το πρωί έγινε στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) και όχι στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό, όπου περιοριζόταν έως τώρα η Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι έμποροι των λαθραίων να μετακινούνται απλώς εντός του πενεπιστημιακού ασύλου μαζί με τα προϊόντα τους με την Αστυνομία να παρακολουθεί με δεμένα τα χέρια.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.457) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Είχε προηγηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία των λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, με τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.