Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω covid-19

 
Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω covid-19

Ενημερώθηκε: 24/12/20 - 23:07

Φέτος, τα Χριστούγεννα και η περίοδος των γιορτών θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά. Σε ισχύ είναι από σήμερα το βράδυ στις 10 έως τις 5 το πρωί και ανήμερα των Χριστουγέννων η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Αγκαλιές, φιλιά και μεγάλα οικογενειακά τραπέζια δεν θα πραγματοποιηθούν υπό το πρίσμα των επιδημιολογικών αριθμών και των στατιστικών δεδομένων σχετιζόμενων με τον νέο κορονοϊό. Και ενώ για όλους μας, οι λαμπερές αυτές μέρες συνιστούν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας, να ανταλλάξουμε ευχές, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, ξεφεύγοντας από το άγχος της καθημερινότητας, τη λάμψη και τη μαγεία φαίνεται να την κλέβει από τη ζωή όλων μας ο νέος ιός, ο οποίος αν και καταγράφει λίγο περισσότερο από δέκα μήνες ζωής, έχει κατορθώσει να διαμορφώσει νέες συνθήκες διαβίωσης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των φετινών Ρεβεγιόν στη χώρα μας είναι:

- Τα εννέα άτομα από δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι της παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων
- Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί
- Όσοι μεταβούν σε φιλικό σπίτι για Ρεβεγιόν, θα μετακινηθούν στέλνοντας sms με κωδικό 6, ενώ θα στείλουν και sms κατά την επιστροφή, η οποία δεν μπορεί να γίνει μετά τις 10 το βράδυ.

Για να τηρηθούν τα μέτρα, περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν τα περιοριστικά μέτρα τόσο σήμερα, παραμονή, όσο και αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα λόγω και της αυστηροποίησης των ελέγχων για τυχόν παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ν. Χαρδαλιάς: Ας περάσουμε αυτές τις γιορτές με περιορισμούς, αλλά με αυτούς που αγαπάμε

Το δικό του μήνυμα για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων έστειλε με ανάρτηση του στο Facebook, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δέσμευσή τους, είναι να είναι δίπλα σε όποιον τους χρειάζεται, ενώ τονίζει , ότι δεν υπάρχει σπουδαιότερο δώρο από την ίδια τη ζωή, κάθε ζωή. Τέλος υπενθυμίζει ότι αυτές τις γιορτές θα τις περάσουμε με περιορισμούς αλλά με αυτούς που αγαπάμε.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του κ. Χαρδαλιά:

«Πάντα περιμένουμε τα Χριστούγεννα, ακόμη κι αν φέτος δε θα είναι ακριβώς ίδια με όλα τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει. Τα περιμένουμε με χαρά και με αγάπη. Και έχουμε πολλά να πούμε και ακόμη περισσότερα να γιορτάσουμε. Γιατί αυτές οι γιορτές είναι κι ένα σπουδαίο σταυροδρόμι ανάμεσα σε δύο χρονιές, το 2020 και το 2021, που για πάντα θα μας δείχνουν και τις δύο όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης:

Πόσο ευάλωτοι, πόσο εύθραυστοι και πόσο απροετοίμαστοι μπορεί να είμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη δυσκολία.

Αλλά και πόσο δυνατοί, ικανοί και αποφασιστικοί μπορούμε να γίνουμε στην πορεία.

Και για μας, στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας, αυτή η χρονιά μας έκανε να νιώσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι απλά μια δουλειά. Γιατί η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει σταματήσει καιρό να είναι απλά μια δουλειά για μας. Ήμασταν εκεί σε πλημμύρες, σε πυρκαγιές, σε σεισμούς, σε κάθε σύνορο, σε πόλεις, σε χωριά, στα αεροδρόμια και, φυσικά, στη μεγαλύτερη πρόκληση του αιώνα: τον Covid-19.

Και είναι δέσμευση μας να είμαστε πάντα εκεί, όπου και αν χρειάζεται, δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται.

Κι επειδή οι γιορτές είναι πάντα μια εποχή για δώρα, θα ήθελα να τονίσω πόσο πολύ πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σπουδαιότερο δώρο από την ίδια τη ζωή, κάθε ζωή.

Γι' αυτό ας περάσουμε αυτές τις γιορτές με περιορισμούς, αλλά με αυτούς που αγαπάμε. Κυρίως, όμως, ας νοιαστούμε, ας φροντίσουμε, ας προστατέψουμε ο ένας τον άλλον.

Έτσι θα αφήσουμε πίσω μας μια χρονιά που έμοιαζε με βαρύ χειμώνα, για να ανοίξουμε έναν καινούριο δρόμο, με δύναμη, με ασφάλεια, με αισιοδοξία και, πάνω απ' όλα, με υγεία για όλους μας.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές».