Χρυσή Αυγή: Η επίθεση στον χώρο Αντίπνοια το 2008, ως αφετηρία για συγκροτημένη δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: Η επίθεση στον χώρο Αντίπνοια το 2008, ως αφετηρία για συγκροτημένη δράση της εγκληματικής οργάνωσης
Ενημερώθηκε: 07/10/20 - 19:42

Το δικαστήριο, με την απόφασή του επί της ενοχής της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει οργανωμένη και συστηματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008, με την επίθεση στον χώρο "Αντίπνοια".

Συγκεκριμένα, είναι ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δύο από τους ήδη καταδικασθέντες αμετάκλητα, για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο.

Αντίστοιχα, ως δράση της οργάνωσης το δικαστήριο δέχεται επίσης τη δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στον χώρο "Συνεργείο", αλλά και παλαιότερη επίθεση στην Κρήτη, σε βάρος Πακιστανών εργατών.

Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις της οργάνωσης, καθώς κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη της οι δύο ήδη καταδικασθέντες σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας. Κρίθηκαν ως ένοχοι ένταξης στην εγκληματική οργάνωση και ένας από την υπόθεση του χώρου "Συνεργείο", καθώς και ο πυρηνάρχης της τοπικής της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα.

Συνολικά, από τους 65 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση οι 50, με τους 7 πρώην βουλευτές και πρώην μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, να θεωρούνται διεύθυνση της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ το 2013, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ