Η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων των 4 ανδρών από τη σπηλιά στο Λουτράκι (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων των 4 ανδρών από τη σπηλιά στο Λουτράκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 16/05/20 - 23:14

Τραγωδία στο Λουτράκι: Ακόμα δεν έχει συνέλθει η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου από την τραγωδία των τεσσάρων φίλων, που τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/5, βρήκαν τραγικό θάνατο στην σπηλιά Καρμπουνάρι. Τις δραματικές στιγμές της ανάσυρσης των πτωμάτων των τεσσάρων ανδρών από άνδρες της ΕΜΑΚ,κατέγραψε ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Ηλέκτρα:

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Γκιώνη, οι τέσσερις άνδρες είχαν παέι στο σημείο τα ξημερώματα για να βρουν αρχαία ή λίρες.

Οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μια γεννήτρια και διάφορα εργαλεία. Οι αρχές εξετάζουν διάφορα σενάρια για τα αίτια του θανάτου των 4 φίλων. Το πιθανότερο είναι να βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ταυτότητα των θυμάτων

Τα τρία θύματα ήταν από το Λουτράκι και ο τέταρτος από τα Ίσθμια.

Όπως μεταδίδει το loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου, και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

O συναγερμός σήμανε στις 2 τα ξημερώματα στο Λουτράκι, όταν μια γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τέσσερα άτομα που βρέθηκαν νεκρά σε χαράδρα σπηλαίου. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων.

Μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών. Για την ανάσυρσή τους επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.