Ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη στον Βλαστό για την απαγωγή Παναγόπουλου

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου
Ενημερώθηκε: 03/10/17 - 17:08

Σε ισόβια αλλά και κάθειρξη 36 ετών (η οποία συγχωνεύθηκε στα 23 έτη) καταδίκασε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Παναγιώτη Βλαστό, για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου αλλά και τη δολοφονία του επιχειρηματία Παν. Γούσιου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έπειτα από τρία περίπου χρόνια ακροαματικής διαδικασίας ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για τις ποινές και τα ελαφρυντικά για τους 14 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης. 
 

Αναλυτικά, οι ποινές:

Παναγιώτης Βλαστός: Ισόβια και 36 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 23 χρόνια.
 Ιωάννης Σκαφτούρος: Κάθειρξη 6 ετών
Απόστολος Πετράκης: Κάθειρξη 18 ετών
Αριστομένης Κλεφτόγιαννης: Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών
Γιώργος Κατσαγιάννης: Ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια
Χαράλαμπος Μουστάκας: Κάθειρξη 8 ετών
Γιώργος Τρομπούκης:  Κάθειρξη 10 ετών
Βασίλης Στεφανάκος: Ποινή φυλάκιση 3 ετών η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.
Ιωάννης Θώδης: Κάθειρξη 9 ετών.
Κωνσταντίνος Ανδρέου και Boban Ristevski κάθειρξη 10 ετών. Για τον Σερβο-Σκοπιανό Ristevski διατάχθηκε επίσης η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του στην Ελλάδα.
Εμμανουήλ Σκαρλάτος: Κάθειρξη 7 ετών.
Παναγιώτης Σοιλέδης: Κάθειρξη 8 ετών.
Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου: Φυλάκιση 2 ετών.

 
Τα ελαφρυντικά και η δήλωση Βλαστού

Το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλε σε όλους τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε ισόβια διαρκή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και παράλληλα αναγνώρισε ελαφρυντικά στους Χαραλαμπο Μουστακα (μετεφηβική ηλικία), Πολυτίμη Γεωργά (πρότερο έντιμο βίο και ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη ) και Βασιλη Στεφανάκο (μετέπειτα καλή συμπεριφορά).
 

«Δεν θα με ξαναδείτε στα δικαστήρια σας. Εγώ έσβησα 20 χρόνια στη φυλακή», είπε ο Παν. Βλαστός απευθυνόμενος προς τους δικαστές αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας τους από τον πρόεδρο.

Εδώ να σημειωθεί ότι η απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2009 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα λύτρα.