Ισόβια στον 61χρονο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Κώστα Κατσουλάκη

Ισόβια στον 61χρονο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Κώστα Κατσουλάκη
Ενημερώθηκε: 29/09/20 - 21:09

Ισόβια για ανθρωποκτονία επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 61χρονο κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του επιχειρηματία και αυτοδιοικητικού Κώστα Κατσουλάκη στα Χανιά. Η επιπρόσθετη τιμωρία, ήταν τρία χρόνια για τα πλημμελήματα του κατηγορητηρίου.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του κατηγορουμένου χωρίς ελαφρυντικά καθώς επίσης να μην γίνει αποδεκτός ο μειωμένος καταλογισμός που ζητήθηκε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο και τον δικηγόρο του, υποστηρίζοντας πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για στην πράξη του είχε θολωμένο μυαλό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την Κυριακή 16 Μαΐου 2019, ο 61χρονος κατηγορούμενος είχε μπει στο κατάστημα μίνι μάρκετ που διατηρούσε στα Χανιά ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων, και τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Το όπλο του εγκλήματος ήταν αυτοσχέδιο και είχε κατασκευασθεί από τον δράστη σύμφωνα με το συνήγορο πολιτικής αγωγής Ευτύχη Μαυρογένη, ενώ όπως επισημάνθηκε στη δίκη ο 61χρονος κατηγορούμενος είχε πολλά προβλήματα με συντοπίτες του στην τοπική κοινωνία όπου ζούσε.

Η υπερασπιστική γραμμή υποστήριξε ότι, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα προβάλλοντας ως επιχείρημα, μεταξύ άλλων, την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας που κατείχε στο παρελθόν, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ