Και το νοσοκομείο της Λαμίας άδειασαν από γαστροσκόπια και εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ!

Και το νοσοκομείο της Λαμίας άδειασαν από γαστροσκόπια και εξοπλισμό 100.000 ευρώ!
Ενημερώθηκε: 22/05/17 - 14:35
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Αντιμέτωπες με ένα οργανωμένο σχέδιο κλοπών-διαρρήξεων σε νοσοκομεία βρίσκονται οι Αρχές από άγνωστους δράστες οι οποίοι φαίνεται λειτουργούν κατά παραγγελία πιθανόν από το εξωτερικό και ακόμα πιθανότερα από χώρα των Βαλκανίων.

Σήμερα το πρωί το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας έμεινε άφωνο όταν ανακάλυψε διερρηγμένες τις πόρτες στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου στην Πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού και του Πνευμολογικού, απ' όπου έλειπε ιατρικός εξοπλισμός αξίας 100.000 ευρώ, όπως ένα γαστροσκόπιο, δύο κολονοσκόπια και ένα βρογχοσκόπιο.

Η διάρρηξη (η τέταρτη στη σειρά) εικάζεται πως έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που η συγκεκριμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου δεν λειτουργούσε. Έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε κλοπή κολονοσκοπίων και γαστροσκοπίων και από το νοσοκομείο της Λάρισας, όπου άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει συγκεκριμένα 4 γαστροσκόπια και κολονοσκόπια, εκ των οποίων το ένα ήταν μη λειτουργικό, αξίας 15.000 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι, περίπου μισή ώρα μετά την μία, στόχος έγινε το και «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου. Άγνωστος δράστης τον οποίο έπιασε σχεδόν στα πράσα ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου και ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε, αφαίρεσε ιατρικό εξοπλισμό από την πτέρυγα του Γαστρεντερολογικού, αξίας 30.000 ευρώ.

Ο δράστης, που όπως και στην περίπτωση του Νοσοκομείου του Άγιου Σάββα στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως είχε κάτι περισσότερο στο μυαλό του και να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει την κλοπή του, παρόλα αυτά έφυγε με δυο γαστροσκόπια, αφού πρώτα έσπασε ένα τζάμι και έφυγε από το παράθυρο. Βεβαίως από την Ασφάλεια Βόλου ελήφθησαν αποτυπώματα από τον χώρο και εξετάζεται η πιθανότητα σε βαθμό βεβαιότητας να είχε συνεργό ο δράστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Δευτέρα έγινε αντιληπτή αντίστοιχη κλοπή αλλά πολύ μεγαλύτερης αξίας και συγκεκριμένα, μηχανήματα από το Γαστρεντερολογικό και το Πνευμολογικό αξίας 500.000 ευρώ, που ήταν δωρεές προς τον ογκολογικό νοσοκομείο.

Οι δράστες σε αυτή την περίπτωση είχαν σπάσει δύο πόρτες στα εξεταστήρια του Γαστρεντερολογικού στον 1ο όροφο και του Πνευμολογικού που είναι ακριβώς δίπλα και είχαν αφαιρέσει ιατρικό εξοπλισμό, όπως όργανα γαστροσκόπησης, κολονοσκόπησης, βρογχοσκόπησης κλπ.

Στην περίπτωση της Αθήνας την έρευνα πραγματοποιεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και ένα από τα βασικά σενάρια είναι ότι αυτά τα ιατρικά όργανα να εκλάπησαν κατά παραγγελία, πιθανόν από το εξωτερικό, αφού όλα έχουν serial number και όταν θα έρθει η ώρα της συντήρησης από τις εταιρείες τους, εύκολα θα αποκαλυπτόταν ότι ανήκαν στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα..., όπως αντίστοιχα το ίδιο ισχύει για το νοσοκομείο του Βόλου και της Λαμίας. Πλέον, καθώς δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση και το νέο χτύπημα, δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Βόλου, Αθήνας και Λαμίας πλέον, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των κλοπών.

Σχετικά Θέματα:

Έκλεψαν γαστροσκόπια στο «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου-Θυμίζει «Άγιο Σάββα» η κλοπή

Μηχανήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ έκλεψαν οι διαρρήκτες στον Άγιο Σάββα

Διάρρηξη στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας-Άγνωστοι έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό