Καιρός: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη (24/5) στην Αττική

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη (24/5) στην Αττική-Αναλυτική πρόγνωση
Ενημερώθηκε: 23/05/18 - 22:16

Καιρός: Όχι απλώς καλοκαίρι, αλλά γεύση από φθινόπωρο θα βιώσουμε τις επόμενες ώρες σε όλη την χώρα, συμνπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη ενημερώσει-προειδοποιήσει ότι τις επόμενες ώρες θα σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές τις ισχυρές καταιγίδες ενώ σε κάποια περιοχές της χώρας θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Θα σταθούμε στην Αττική, καθώς αναμένονται μέχρι και πλημμύρες, όπως αναφέρεται στις τελευταίες μετεωρολογικές προγνώσεις, τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη, καθώς λόγω της εποχής, μπορεί τα φαινόμενα να είναι λιγότερο έντονα.

Σύμφωνα με το έγκυρο billweather.blogspot.gr   η ημέρα στην Αττική θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και διάσπαρτες νεφώσεις... όσο όμως θα περνάει η μέρα και η ώρα, οι νεφώσεις προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν αρκετά και έτσι στα μέσα του μεσημεριού και αργά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές και από νωρίς το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς βροχές, σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Προς το απόγευμα η κατάσταση θα σοβαρέψει ,καθώς οι βροχές θα ενταθούν αρχικά στα Νότια και Ανατολικά του νομού με ισχυρή καταιγίδα που θα ενταθεί κι άλλο σε ολόκληρο το νομό, με κίνδυνο για πλημμύρες.

Από το βράδυ ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί ανάμεσα στους 25 - 27 βαθμούς Κελσίου. 

Προσοχή λοιπόν, εκτός κι αν κάτι αλλάξει..