Κοινωνικό μέρισμα: Τελευταία ευκαιρία σήμερα- Τι ισχύει

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2017, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΣΟ, ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΑΙΤΗΣΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙ
Ενημερώθηκε: 26/12/17 - 14:48

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοιχτή μέχρι και σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, παραμένει η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) προκειμένου να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή -για τελευταία ημέρα- για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

•Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί. 

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

•Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

•Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

•Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

•Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.