Ωραιόκαστρο: Συνεργοί στην ομηρία η κόρη του 58χρονου και μία νεαρή Ρωσίδα

Ωραιόκαστρο: Συνεργοί στην ομηρία η κόρη του 58χρονου και μία νεαρή Ρωσίδα
Ενημερώθηκε: 01/04/18 - 12:34

Ωραιόκαστρο: Με συνεργούς την κόρη του και μια αλλοδαπή γυναίκα κατάφερε να φέρει σε πέρας την ομηρία ο 58χρονος που κρατούσε με τη βία επί 8 μήνες δύο ξαδέλφια του, αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα θύματά του, ένας 47χρονος και μία 48χρονη, επέστρεψαν στο σπίτι τους στις Σέρρες, έπειτα από την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν στα χέρια του δημοτικού υπαλλήλου. Ολο αυτό το διάστημα, ο 58χρονος τους ανάγκαζε να επικοινωνούν με την αδελφή τους και να της λένε ψέματα, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. «Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.

Ο δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά- συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ- μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ωραιόκαστρο: Υπόθεση ομηρίας! Οι πρώτες δηλώσεις των θυμάτων (BINTEO)

Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, Ωραιόκαστρο: Συνεργοί στην ομηρία η κόρη του 58χρονου και μία νεαρή Ρωσίδα κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης

Η υπόθεση, που προκάλεσε σοκ, αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 47χρονος είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατούσαν παρά τη θέλησή τους τον ίδιο και την αδελφή του.

Η αστυνομία βρήκε τα δύο αδέλφια στο σπίτι και αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον 58χρονο. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα δύο αδέλφια είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του δημοτικού υπαλλήλου στα τέλη του Ιουλίου του 2017. Οι δράστες τους ακινητοποίησαν και υπό την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Εκεί, ο 58χρονος τους κρατούσε- τους έδενε τα χέρια και τα πόδια όταν έφευγε από το σπίτι- ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πήγαινε τον 47χρονο σε υποκαταστήματα τραπεζών για να κάνει μεταφορές χρηματικών ποσών.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.