Πανελλήνιες 2019 - Βάσεις: Δείτε αναλυτικούς πίνακες με εκτιμήσεις

Πανελλήνιες 2019 - Βάσεις: Δείτε αναλυτικούς πίνακες με εκτιμήσεις
Ενημερώθηκε: 22/07/19 - 09:46

Πανελλήνιες 2019 - Βάσεις: Πίνακες με την εκτίμηση για την πορεία των βάσεων του 2019 παρουσιάζει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» µέσα από µια εµπεριστατωµένη ανάλυση των στοιχείων από τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεια αυτά αποτελούν εκτίµηση και οι βάσεις θα ανακοινωθούν επισήµως από το υπουργείο Παιδείας στα τέλη Αυγούστου.

Επίσης να θυμήσουμε ότι η διαµόρφωση των βάσεων εξαρτάται από τρεις παράγοντες: Τον αριθµό των εισακτέων, τις βαθµολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και τις επιθυµίες σπουδών των υποψηφίων όπως εκφράζονται µε τη συµπλήρωση των µηχανογραφικών τους δελτίων.

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιες σχολές θα έχουμε πτώση των βάσεων 2019 έως και 1.000 μόρια

 

Οι πρώτοι δύο παράγοντες είναι γνωστοί, ο τρίτος είναι πάντα άγνωστος, αφού µαθαίνουµε τις προτιµήσεις των υποψηφίων µετά την ανακοίνωση των βάσεων. Γι’ αυτό κάθε χρόνο θεωρούµε ότι οι προτιµήσεις των υποψηφίων δεν θα αλλάξουν, ώστε να γίνει η µελέτη.

Φέτος αναγκαστικά θα αλλάξουν οι προτιµήσεις γιατί άλλαξαν τα τµήµατα. Εκατόν τριάντα τρία νέα τµήµατα έχει το µηχανογραφικό δελτίο, εκ των οποίων τα 28 δεν αποτελούν µετεξέλιξη άλλων αλλά είναι εντελώς νέα.

Έτσι η δυσκολία της εκτίµησης της διαµόρφωσης των βάσεων είναι φέτος µεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019-ΒΑΣΕΙΣ 2019

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»