Πέτρος Φιλιππίδης: Βγαίνει από τη φυλακή;

 
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/07/22 - 17:56

Η Εισαγγελέας της έδρας του μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δείχνει το δρόμο της ελευθερίας στον Πέτρο Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο της παράτασης ή μη της προσωρινής του κράτησης μέχρι το ανώτατο όριο που είναι οι 18 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο ηθοποιός που δικάζεται για πράξη τετελεσμένου βιασμού και δυο απόπειρες βιασμού πλέον δεν είναι επικίνδυνος για να διαπράξει τα ίδια αδικήματα, καθώς είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδές του είναι υποψιασμένες.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. 

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, που ενδέχεται να εκδοθεί και εντός της ημέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ