Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα: Τι ισχύει για το γιορτινό τραπέζι και τις μετακινήσεις

 
Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα: Τι ισχύει για το γιορτινό τραπέζι και τις μετακινήσεις

Ενημερώθηκε: 02/05/21 - 10:36

Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας, Πάσχα στην εποχή του κορονοϊού, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο και self-test. Πάσχα και την τιμητική τους σε όλη την Ελλάδα έχουν οι ψησταριές και οι φούρνοι για το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού.

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Έτσι λοιπόν κάποιος που μένει στον Πειραιά μπορεί να πάει σε οικογενειακό ή φιλικό σπίτι που βρίσκεται στην Κηφισιά.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ και ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό): Δρομολόγια ανά 10,30´´

Γραμμή 2 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10′

Γραμμή 3 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10'

Τραμ: Δρομολόγια ανά 30΄ (ανά 15′ στο τμήμα Μουσών-Σύνταγμα)