Την περιπέτεια υγείας της αδερφής του γνωστοποίησε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Διαγνώστηκε με καρκίνο

 
MITSOTAKIS ME TIN adelfi tou katerina

Ενημερώθηκε: 26/11/22 - 10:20

Το πρόβλημα υγείας της αδερφής του, Κατερίνας, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μια μέρα μετά την ονομαστική της εορτή.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «ένα οικογενειακό μου πρόβλημα έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική». Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της αδερφής του, ενώ στέλνει το μήνυμα για τη σημασία των προληπτικών ελέγχων, καλώντας τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών να αξιοποιήσουν τις δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.

Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.

Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ