Υγειονομικός συναγερμός σε Χανιά και Χαλκιδική - Τουλάχιστον 40 κρούσματα σε δύο παιδικές κατασκηνώσεις

 
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πηγή: ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 09/07/21 - 17:57

Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι σε δύο μεγάλες παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στα Χανιά και τη Χαλκιδική εντοπίστηκαν θετικά δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Η πρώτη περίπτωση αφορά κατασκήνωση στα Χανιά. Σύμφωνα με το zarpanews.gr τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι πάνω από 30, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Μάλιστα, οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις.

Στη Χαλκιδική 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας GRTimes.gr στην συγκεκριμένη κατασκήνωση εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, τα οποία είναι από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θετικά στον ιό βρέθηκαν -ύστερα από τεστ που έγιναν- τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από είναι άλλες περιοχές. Τα περισσότερα απ΄αυτά είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr, GRTimes.gr