Υπόθεση Μαζωνάκη: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο προφυλακισμένος γιατρός – Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης

 
Γιώργος Μαζωνάκης, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, Ιωάννα Γάκα, απεργία πείνας, υπόθεση Μαζωνάκη, θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη, πλασμαφαίρεση, ΕΚΑΒ, Νίκος Αγαπηνός, προσωρινή κράτηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΕUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 16/09/26 - 18:45

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο γιατρός Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μαζί με τη σύζυγό του, Ιωάννα Γάκα, για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.

Ο γιατρός, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, είχε δηλώσει ότι θα προχωρούσε σε απεργία πείνας σε περίπτωση που ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσιζαν την προσωρινή κράτησή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και, έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε περίπου 18 ώρες, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, η Ιωάννα Γάκα φέρεται να παρουσίασε λιποθυμικές τάσεις και να ξέσπασε σε κλάματα.

Τι υποστήριξαν για το ΕΚΑΒ

Στις απολογίες τους, οι δύο γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσαν μέρος της ευθύνης για την κατάληξη του 54χρονου τραγουδιστή στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του από το ΕΚΑΒ.

Κατά τους ισχυρισμούς τους, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στο ιατρείο χωρίς φορείο και χρησιμοποίησε καρέκλα για τη μεταφορά του τραγουδιστή από τον πρώτο όροφο προς το ασθενοφόρο. Υποστήριξαν ότι κατά τη διαδικασία αυτή διακόπηκε η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τη δική τους εκδοχή, να χαθεί η δυνατότητα ανάταξης.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής γραμμής των δύο κατηγορουμένων και διερευνώνται στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Τι είπαν για τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης

Οι γιατροί υποστήριξαν επίσης ότι τα δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης που κατασχέθηκαν από τις Αρχές κατέχονταν νόμιμα, ότι υπήρχαν τα σχετικά τιμολόγια αγοράς και ότι είχαν δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το 2025 και το 2026.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός, πάντως, αμφισβητείται από τον ΙΣΑ, ο οποίος έχει αναφέρει ότι ουδέποτε χορήγησε άδεια ή έγκριση για εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων πλασμαφαίρεσης στα συγκεκριμένα συστεγαζόμενα ιατρεία.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ήταν δικός του ασθενής και ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν μαζί του κατά την έναρξη της διαδικασίας. Σύμφωνα με την εκδοχή του, όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν επιπλοκές στο διπλανό δωμάτιο, άφησε τον ασθενή που εξέταζε και έσπευσε να συνδράμει.

Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση των δύο γιατρών ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση για την προσωρινή κράτησή τους ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Ο δικηγόρος τους Νίκος Αγαπηνός χαρακτήρισε «παντελώς αναιτιολόγητη» την αναβάθμιση της κατηγορίας και υποστήριξε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικονομικά δικαιώματα των εντολέων του.

Σε ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας του αναφέρεται ότι θα προσβληθεί άμεσα το ένταλμα προσωρινής κράτησης, με την υπεράσπιση να κάνει λόγο για «βάναυση» προσβολή των δικονομικών δικαιωμάτων των δύο κατηγορουμένων.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ η έναρξη απεργίας πείνας από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη μετά την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του ζευγαριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ