Καθαρά Δευτέρα: Φτιάξτε μόνοι σας παραδοσιακή ταραμοσαλάτα!

Καθαρά Δευτέρα: Φτιάξτε μόνοι σας παραδοσιακή ταραμοσαλάτα!
Ενημερώθηκε: 18/02/18 - 13:44

Καθαρά Δευτέρα: Η πιο εύκολη και πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα γίενται με λευκό ταραμά και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί. Και δεν χρειάζεται πολύ κόπο, μόνο να ακολουθήσετε βήμα βήμα την συνταγή.

Η ταραμοσαλάτα είναι μεζές με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα μας κοστίσουν τα Κούλουμα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Συστατικά:

  • 500 γρ. ζυμωτό ψωμί προζυμένιο
  • 200 γρ. λευκό ταραμά
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 250-300 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε το ψωμί μας από την κόρα και το μουσκεύουμε καλά σε ένα μπολ.
  • Μετά από 5-6 λεπτά το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό από το λεμόνι και το κρεμμύδι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεπτοκομμένη  κρέμα.
  • Εάν το μείγμα είναι σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Στην συνέχεια και συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με λεπτή ροή μέχρι να πάρουμε μία λεία σφιχτή κρέμα.
  • Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο ακόμα λεμόνι ή περισσότερο ψωμί.
  • Αποθηκεύουμε την ταραμοσαλάτα σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο ρίχνοντας λίγο λάδι από πάνω.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: gourmed.gr