Κασουλίδης προς Μπέρμποκ: Η Κύπρος έτοιμη να δώσει πληροφορίες για Ρώσους ολιγάρχες

 
ΚΑΣ

Ενημερώθηκε: 09/01/23 - 21:40

Η Κυπριακή δημοκρατία είναι έτοιμη να δώσει πληροφορίες για Ρώσους ολιγάρχες επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ιωάννης Κασουλίδης στην κοινή συνέντευξη με την ομόλογό του της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Η κυρία Μπέρμποκ χαρακτήρισε καίριας σημασίας τα νέα πακέτα κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, και επισήμανε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των κυρώσεων, δεν πρέπει να υπάρχουν «παραθυράκια» ή δυνατότητες παράκαμψής τους. Θα πρέπει από κοινού να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να αποτρέψουμε ρώσοι ολιγάρχες να έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε.

Απαντώντας, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η Λευκωσία είναι ανοιχτή για συνεργασία με το Βερολίνο, «σε οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για άτομα που παραβιάζουν τις κυρώσεις ή χρησιμοποιούν την Κύπρο για να τις παραβιάσουν». Είμαστε ανοιχτό βιβλίο, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομόλογό του.

Η Κύπρος, όπως υπογράμμισε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, αλλά και όποιας άλλης χώρας δέχεται επίθεση στην κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

Σημειώνεται ότι η Αναλένα Μπέρμποκ επανέλαβε την κατηγορηματική στήριξη της Γερμανίας σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ