ΟΗΕ: Μπορούμε να διευκολύνουμε μια συνάντηση Χριστοδουλίδη -Τατάρ

 
ΚΥΠΡΟΣ

Ενημερώθηκε: 13/02/23 - 23:41

Έτοιμα να διευκολύνουν μια συνάντηση του εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα ΗΕ είναι πάντα έτοιμα να διευκολύνουν μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρο εφόσον αυτοί είναι έτοιμοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, Αλίμ Σιντίκ.

Είπε επίσης πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ελπίζει να μπορέσει να συνομιλήσει με τους δυο ηγέτες τις προσεχείς ημέρες.

Ο κ. Σιντίκ είχε κληθεί να σχολιάσει το γεγονός πως ο κ. Χριστοδουλίδης έχει διαβιβάσει στον Τατάρ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία τη Δευτέρα, την ετοιμότητά του για συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατό, είτε πριν, είτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και τον ενημέρωσε ότι για αυτή την πρόθεσή του, θα ενημερώσει και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη.

«Τα Ηνωμένα Έθνη είναι πάντα έτοιμα να διευκολύνουν μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών εφόσον αυτοί είναι έτοιμοι. Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ελπίζει να μπορέσει να συνομιλήσει με τους δυο ηγέτες τις προσεχείς ημέρες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ