«Έγινα η γιαγιά μου» αναρωτιέται ο Νίκος Μουτσινάς - Δείτε το συγκινητικό ποστ

«Έγινα η γιαγιά μου» αναρωτιέται ο Νίκος Μουτσινάς - Δείτε το συγκινητικό ποστ
Ενημερώθηκε: 26/05/19 - 13:00

«Έγινα η γιαγιά μου» αναρωτιέται ο Νίκος Μουτσινάς διαπιστώνοντας ότι ασυνείδητα υιοθέτησε την πρακτική της γιαγιάς του, να μαζεύει πράγματα που ο ίδιος δε χρειάζεται αλλά μπορεί να είναι χρήσιμα σε άλλους.

Τη διαπίστωση έκανε τώρα, τέσσερρα χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας. Τώρα που αποφάσισε να κάνει ένα ξεκαθάρισμα στη ζωή του και κυρίως με αντικείμενα που κρατούσε εις ανάμνηση. Διαπίστωσε πλήθος πραγμάτων που δε χρειαζόταν και δε χρησιμοποιούσε.

 Ο Νίκος Μουτσινάς στο συγκινητικό του μακροσκελές μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία του να δίνεις πράγματα που σε σένα είναι άχρηστα.

«Και ολα αυτα που εχεις,τα χρειάζεσαι ρε μαμα;». «Να μην σε νοιάζει εσενα. Μπορεί να τα χρειαστώ..». Αυτός ήταν ο μόνιμος καυγάς της μαμάς μου με την γιαγιά μου. Και μετά το γνωστό έργο. Εγώ με την μαμα μου πετούσαμε ο,τι βρίσκαμε μπροστά μας και η γιαγιά μου τύλιγε το κεφάλι της με έναν επίδεσμο γιατί την πονούσαν τα μηνίγγια της.

Και τώρα,αρκετά χρόνια αργότερα συνειδητοποιώ ότι έγινα η γιαγιά μου?

Και έγινε πολύ ύπουλα η μεταμόρφωση. Όταν η μητέρα μου “έφυγε” ολα τα πράγματα της τα πήρα σπιτι μου με σκοπό να κάνω ένα ξεκαθάρισμα όταν θα μπορούσα..

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και τα πράγματα της μητέρας μου μαζί με άπειρα δικά μου από τις πολλές μετακομίσεις που απλά άλλαζαν σπίτι μέσα σε κούτες που δεν είχαν καν ανοιχτεί, έπιαναν χώρο σε ντουλάπες και συρτάρια.

Και επιτέλους έφτασε η αυτή η μέρα..η μέρα που ένιωσα ότι μπορώ να το κάνω.και το έκανα. Και αντιλήφθηκα ότι το σπίτι που μένω έχει πολύ χώρο. Και ότι το 70% των πραγμάτων που είχα μπουκώσει τις ντουλάπες,απλά δεν το χρειαζόμουν.

Για να μην πω πάντα,σχεδόν πάντα ότι δεν χρειαζόμαστε εμεις το έχουν απόλυτη ανάγκη οι άλλοι. Το συναισθηματικό δέσιμο με αντικείμενα είναι ένα κομμάτι που με ζόρισε αρκετά, αλλα δεν χρειάζομαι ένα αντικείμενο για να μου θυμίσει κάποιον που αγαπώ και δεν είναι πια κοντά μου. Είναι μέσα στην καρδιά μου που ο χώρος είναι απειρος?. Και σήκωσα μανίκια(το έβαλα το κοντομάνικο) και άνοιξα την πρώτη ντουλάπα..

Πεντε ώρες αργότερα η εικόνα που είδα ήταν σοκαριστική. Παρα παρα παρα πολλά, άχρηστα για μένα αντικείμενα που δεν ήξερα καν ότι τα είχα.

Τα περισσότερα θα πάνε σε ιδρύματα, άλλα στην ανακύκλωση και άλλα στα σκουπίδια..

Η ικανοποίηση που νιώθω είναι τεράστια..

Κατάφερα να μην σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου, να πετάξω πράγματα που τα έσερνα μαζί μου χωρίς να γνωρίζω τον λόγο και να σας πω και κάτι;

Πετώντας τα παλιά, κανεις χώρο για τα καινούργια που έρχονται!», γράφει στην ανάρτησή του ο Νίκος Μουτσινάς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Και ολα αυτα που εχεις,τα χρειάζεσαι ρε μαμα;» «Να μην σε νοιάζει εσενα. Μπορεί να τα χρειαστώ..» Αυτός ήταν ο μόνιμος καυγάς της μαμάς μου με την γιαγιά μου. Και μετά το γνωστό έργο. Εγώ με την μαμα μου πετούσαμε ο,τι βρίσκαμε μπροστά μας και η γιαγιά μου τύλιγε το κεφάλι της με έναν επίδεσμο γιατί την πονούσαν τα μηνίγγια της. Και τώρα,αρκετά χρόνια αργότερα συνειδητοποιώ ότι έγινα η γιαγιά μου😱 Και έγινε πολύ ύπουλα η μεταμόρφωση. Όταν η μητέρα μου “έφυγε” ολα τα πράγματα της τα πήρα σπιτι μου με σκοπό να κάνω ένα ξεκαθάρισμα όταν θα μπορούσα.. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και τα πράγματα της μητέρας μου μαζί με άπειρα δικά μου από τις πολλές μετακομίσεις που απλά άλλαζαν σπίτι μέσα σε κούτες που δεν είχαν καν ανοιχτεί, έπιαναν χώρο σε ντουλάπες και συρτάρια. Και επιτέλους έφτασε η αυτή η μέρα..η μέρα που ένιωσα ότι μπορώ να το κάνω.και το έκανα. Και αντιλήφθηκα ότι το σπίτι που μένω έχει πολύ χώρο. Και ότι το 70% των πραγμάτων που είχα μπουκώσει τις ντουλάπες,απλά δεν το χρειαζόμουν. Για να μην πω πάντα,σχεδόν πάντα ότι δεν χρειαζόμαστε εμεις το έχουν απόλυτη ανάγκη οι άλλοι. Το συναισθηματικό δέσιμο με αντικείμενα είναι ένα κομμάτι που με ζόρισε αρκετά, αλλα δεν χρειάζομαι ένα αντικείμενο για να μου θυμίσει κάποιον που αγαπώ και δεν είναι πια κοντά μου. Είναι μέσα στην καρδιά μου που ο χώρος είναι απειρος😉. Και σήκωσα μανίκια(το έβαλα το κοντομάνικο) και άνοιξα την πρώτη ντουλάπα.. Πεντε ώρες αργότερα η εικόνα που είδα ήταν σοκαριστική. Παρα παρα παρα πολλά, άχρηστα για μένα αντικείμενα που δεν ήξερα καν ότι τα είχα. Τα περισσότερα θα πάνε σε ιδρύματα, άλλα στην ανακύκλωση και άλλα στα σκουπίδια.. Η ικανοποίηση που νιώθω είναι τεράστια.. Κατάφερα να μην σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου, να πετάξω πράγματα που τα έσερνα μαζί μου χωρίς να γνωρίζω τον λόγο και να σας πω και κάτι; Πετώντας τα παλιά, κανεις χώρο για τα καινούργια που έρχονται! 💪🏻❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Moutsinas (@nikosmoutsinas) στις