Γιατί κατηγορεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» τoν Κώστα Βαξεβάνη για «προβοκάτσια» και «άθλια παραποίηση»

Γιατί κατηγορεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» τoν Κώστα Βαξεβάνη για «προβοκάτσια» και «άθλια παραποίηση»
Ενημερώθηκε: 29/06/19 - 23:57

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μετξύ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη.

Αφορμή για την έντονη διαμάχη στο διαδύκτιο ήταν το διαφημιστικό έντυπο που φιλοξένησε η «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο και παρουσιάζεται ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MEDIA

 

«Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει…» σημείωσε στο Twitter ο Κώστας Βαξεβάνης και ξεκίνησε ο διαδικτυακός πόλεμος.

Η απάντηση από την «Εφημερίδας των Συντακτών», -στην οποία γινόταν λόγος για «προβοκάτσια» και «άθλια παραποίηση»- ήταν άμεση και σκλήρή:

«Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ. στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.

Το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ένθετο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις μέσα σελίδες της εφημερίδας και αποτελεί διαφημιστική καταχώριση.

Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας.

Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!»

Ο Βαξεβάνης όμως επανήλθε:

«Αρκετοί λένε ότι η διαφήμιση της ΝΔ στην ΕΦΣΥΝ δεν είναι πρωτοσέλιδο.Σε κάθε περίπτωση η διαφήμιση του Μητσοτάκη είναι στο έντυπο.Η ΕΦΣΥΝ το φιλοξένησε παρότι η ΝΔ τους βρίζει και τους απαξιώνει.Το #Documento τελικώς είναι η μόνη εφημερίδα που η ΝΔ δεν πλήρωσε για να διαφημιστεί».