Το ΣΚΑΪ24 ετοιµάζει εντός του 2021 ο Γιάννης Αλαφούζος

Το ΣΚΑΪ24 ετοιµάζει εντός του 2021 ο Γιάννης Αλαφούζος
Ενημερώθηκε: 28/06/21 - 12:47

Οριστική φαίνεται  ότι είναι η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για τη δημιουργία ενός δεύτερου τηλεοπτικού σταθμού (εκτός του υφιστάμενου ΣΚΑΪ), που θα έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια παλιότερη ιδέα του ισχυρού άνδρα του Φαλήρου, που πλέον μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης, και μάλιστα εντός του 2021.

Ο γνωστός καναλάρχης είχε ξεκινήσει να «χτίζει» ένα ενημερωτικό κανάλι προ διετίας, ωστόσο η όλη διαδικασία σταμάτησε από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατόν να βρει συχνότητα για να φιλοξενηθεί το ΣΚΑΪ24. Οπως φαίνεται, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τον κ. Αλαφούζο να προχωρά την ιδέα του καναλιού, το οποίο σε πρώτη φάση θα εκπέμψει διαδικτυακά, ενώ θα «ανέβει» και στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Με βάση τον σχεδιασμό, το ΣΚΑΪ24 θα είναι αμιγώς ενημερωτικό κανάλι, κάτι που ουσιαστικά ονειρευόταν στην πρώτη φάση και για τον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης του.

Όπως αναφέρει το media.gr τα ηνία του project θα έχει ο ίδιος ο Αλαφούζος, ενώ σε νευραλγικές θέσεις θα βρεθούν πρόσωπα που εργάζονται ήδη στον όμιλο. Το υπό δημιουργία κανάλι, εκτός από τα στελέχη του ραδιοφώνου, αναμένεται να έχει πιο εκτεταμένη συνεργασία και με την εφημερίδα «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου…

Oπως αναφέρθηκε και παραπάνω, σε πρώτη φάση ο σταθμός θα εκπέμψει μέσα από το Διαδίκτυο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει την πληρότητα που χαρακτηρίζει ένα συμβατικό κανάλι. Απεναντίας, ο γνωστός καναλάρχης ήδη αναζητά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα δημιουργούν ένα ομοιογενές περιβάλλον τόσο για τους παραδοσιακούς τηλεθεατές όσο και για τους πιο απαιτητικούς που «κυκλοφορούν» στην πιάτσα του Διαδικτύου.

Φυσικά, ο κ. Αλαφούζος περιμένει πώς και πώς την προκήρυξη για τις θεματικές άδειες, έχοντας διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Αλλωστε, απώτερος στόχος της νέας προσπάθειας είναι το ΣΚΑΪ24 να εξελιχθεί σε leader στον ενημερωτικό τομέα.