Πρωτοφανής προσβλητική για τους Έλληνες και την ιστορία μας δήλωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών

 
Πρωτοφανής προσβλητική για τους Έλληνες και την ιστορία μας δήλωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών

Ενημερώθηκε: 09/10/18 - 09:38

Σε μια πρωτοφανή και προσβλητική για τους Έλληνες και την ιστορία μας δήλωση προέβη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελας Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο επικεφαλής του CSU και υπουργός Εσωτερικών μιλούσε στην πόλη Ινγκοσταλτ, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, όταν αποφάσισε να αναφερθεί στη χώρα μας, σε μια απόπειρα να κάνει χιούμορ, κατέφυγε στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια, όταν η «τρόικα της εποχής επέβαλε στη χώρα εξαρτημένη ανεξαρτησία υπό την επικυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων.

«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ισως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό» είπε ο Ζεεχόφερ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στην Ευρώπη, Μάθιου Κάρνιτσνιγκ.

Να θυμίσουμε στον κ. Χορστ Ζεεχόφερ ότι ναι μεν επιβλήθηκε η απόλυτη μοναρχία υπό τον Βαυαρό Οθωνα, με αρχικαγκελάριο τον μισητό Αρμανσπεργκ και την υποστήριξη 3.000 Βαυαρών στρατιωτών. Εκατοντάδες αγωνιστές, διωγμένοι από το στρατό, λιμοκτονούν ή δραπετεύουν στα βουνά. Λίγα χρόνια αργότερα ο λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στον Οθωνα και στους Βαυαρούς, διεκδικώντας Σύνταγμα.

Αντί για τέτοιου είδους ανιστόρητες αναφορές καλό θα ήταν ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών να ζητήσει μια συγμώμη από τον ελληνικό και για την περίοδο του Όθωνα, μα κυρίως για όσα υπέστη την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, όταν εκτός από τα δεκάδες ολοκαυτώματα και χιλιάδες εκτελεσμένους, καταλήστεψαν τη χώρα.

Ή μήπως να νιώθουμε και ευχαριστημένοι που δεν αναφέρθηκε στο μοντέλο της Κατοχής; Όχι μόνο θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας αλλά με περίσσιο θράσος εκτοξεύουν προσβολές.