Καλιφόρνια: Βυθίστηκε το σκάφος που φλεγόταν - Δεκάδες άνθρωποι νεκροί

 
KALIFORNIA

Ενημερώθηκε: 02/09/19 - 20:09

Βθυίστηκε το σκάφος που φλεγόταν εδώ και ώρες ανοικτά της Καλιφόρνια. Το τουριστικό σκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας, βυθίστηκε την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να την κατασβήσουν, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή.

Ήταν μόλις 20 μέτρα από την ακρή του Σάντα Κρουζ

Το Conception, ένα σκάφος μήκους 22 μέτρων που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για καταδύσεις, βρίσκεται πλέον σε βάθος 20 μέτρων και μόνο ένα τμήμα της πλώρης του διακρίνεται έξω από το νερό. Το πλοίο απέχει μόλις 20 μέτρα από την ακτή του νησιού Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της Σάντα Μπάρμπαρα.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν με δικά τους μέσα και περισυνελέγησαν από ένα άλλο σκάφος, όχι όμως και οι επιβάτες που κοιμούνταν εκείνη την ώρα και πιθανότατα παγιδεύτηκαν.

Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σκάφος μήκους 22 μέτρων έπιασε ξαφνικά φωτιά και κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν. Δεν είναι γνωστό ακόμα πόσοι άνθρωποι έχουν διασωθεί – κάποιοι μιλούν για τουλάχιστον 30. Πάντως, τόσο τα τοπικά ΜΜΕ όσο και η πυροσβεστική επιβεβαιώνουν ότι οι νεκροί είναι 34. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείριση διάσωσης.

Το σκάφος έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στις φλόγες:  

@VCFD

@USCG

https://t.co/cqqbp8ORQB

@VCFD_PIO

#California

pic.twitter.com/d1RbkkwmVG

. responded to boat fire off the north side of Santa Cruz Island at approximately 3:28am. helping support rescue operations for people aboard a dive boat via

September 2, 2019

Το σκάφος το οποίο ονομάζεται Conception, σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε εταιρεία καταδύσεων την Truth Aquatics. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα την Παρασκευή το βράδυ για το τριήμερο του Labor Day και θα επέστρεφε το βράδυ της Δευτέρας.