Κόκκινο Ποτάμι: Συγκινημένοι οι Πόντιοι - Τι γράφουν για την πρεμιέρα της σειράς

 
potami

Ενημερώθηκε: 06/10/19 - 21:48

Κόκκινο Ποτάμι: Ξεκίνησε πριν από λίγο η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς. Μεγάλη η συγκίνηση των Ποντίων. Εγκωμιαστικά τα σχόλια στο twitter. Πόντιοι από η Γερμανία σχολιάζουν βουρκωμένοι τη σειρά μέσα από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Open:

Δείε τα πρώτα σχόλια για τη νέα σειρά του

#kokkinopotami

εχουμε μαζευτει παρεα Ποντιων στη Γερμανια και βλεπουμε βουρκωμενοι.....γεια σας ρε παιδια❤

October 6, 2019

#kokkinopotami

Πόλεμος. Κανείς να μην τον ζήσει. Μεγάλες κουβέντες

October 6, 2019

#kokkinopotami

Αχ με συγκίνησε η Τρύπη τώρα

October 6, 2019

#kokkinopotami

Αξιολογη προσπάθεια
Καλη παραγωγή
Δεν στέκομαι τοσο στις ερμηνείες αλλα στην προσπάθεια να μπει στα σπίτια μας μια τέτοια ιστορια με ιστορικο μήνυμα

October 6, 2019

#kokkinopotami

Οι Πόντιοι πάλεψαν ,πολέμησαν για να μείνουν ζωντανοί ! Αυτό φαίνεται καθαρά ακόμη και 100 χρόνια μετά από τον ξεριζωμό τους.

October 6, 2019

#kokkinopotami

Ένα σήριαλ που μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφική ταινία
συγχαρητήρια στον Μανουσο Μανουσακη

October 6, 2019

#kokkinopotami

Είχε αφήσει την μια αδερφή της στον πόντο η γιαγιά μου και πόσο της στοίχισε. Δεν μπόρεσε ποτέ να την βρει. Πήγε Ρωσία, μετά Ελλάδα. Και όλο την σκεφτόταν. Έλεγε η μάνα θα πάμε εμείς να τους βρούμε.

October 6, 2019

#KokkinoPotami

#KokkinoPotami

#ErwtasMeta

#AgriesMelisses

Καλό φαίνεται και το . Αν είναι και αυτό καθημερινό καήκαμε. Τι να πρωτοδούμε; , ή ;

October 6, 2019

H υπόθεση της σειράς

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης.Μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών.

Το Κόκκινο Ποτάμι, η νέα δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.Το Κόκκινο Ποτάμι ξεκινά να κυλά, ξετυλίγοντας μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όσα μέχρι τότε έμοιαζαν δεδομένα…

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη…

Το πρώτο επεισόδιο

Οθωμανική Αυτοκρατορία, 1895. Ο γιατρός Μιχάλης Νικολαΐδης και η γυναίκα του Σοφία, αρραβωνιάζουν την κόρη τους Ιφιγένεια, 9 χρόνων, με τον Μίλτο 12 χρόνων, γιο του έμπορου Γιώργου Παυλίδη και της Ευγενίας. Τις οικογένειες συνδέει φιλία, αλλά ο συγκεκριμένος αρραβώνας έχει άλλη σκοπιμότητα- να εξασφαλίσουν πως η κόρη της οικογένειας Νικολαΐδη δεν θα γίνει ποτέ σύζυγος μουσουλμάνου. Οι αδιάκοπες επιθέσεις των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών, αναγκάζουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Έντεκα χρόνια μετά, οι δυο νέοι ξανασυναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη τυχαία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, ερήμην της παλιάς οικογενειακής δέσμευσης. Στη δεξίωση που ο Νικολαΐδης προσφέρει στους φίλους του Καρτάλ και Ασλάν, στελέχη του κινήματος των Νεότουρκων, ο Μίλτος ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Κερέμ, επίσης γοητευμένο με την Ιφιγένεια. Επίθεση φανατικών, αμαυρώνει τη γιορτή.