Κρανίδι: Σαρωτικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε δεκάδες κατοίκους της περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Κρανίδι: Σαρωτικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε δεκάδες κατοίκους της περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 21/04/20 - 23:33

Κορονοϊός - Κρανίδι: Σε υγειονομικό συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Κρανίδι μετα τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή μεταναστών της περιοχής. Απόψε είναι σε εξέλιξη δεκάδες έλεγχοι για κορονοϊό σε εργαζόμενους σε καταστήματα, σε αγροτικές εργασίες, σε τράπεζες, σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και με όποιους άλλους είναι πιθανόν να έχουν έρθει σε επαφη οι μετανάστες.

Όπως είναι γνωστό, εκτός από την εντολή για σαρωτικές ιχνηλατήσεις και τεστ για κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, η δομή μεταναστών σφραγίζεται και στεγανοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς απ' αυτήν.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών, ενώ η κατ' εξαίρεση μετακίνηση θα γίνεται μόνο για τους όρους και τις περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, άρα, Β4, Β5, Β6 για τις επόμενες 14 μέρες αναστέλλονται.

Τέλος, ανακοινώθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το ΕΚΑΒ θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση για τη δομή και για τις ανάγκες της περιοχής.