Αυτόπτης μάρτυς της σοκαριστικής επίθεσης στην Καλλιθέα: «Η κοπέλα ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια»

 
Αυτόπτης μάρτυς της σοκαριστικής επίθεσης στην Καλλιθέα: «Η κοπέλα ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια»

Ενημερώθηκε: 21/05/20 - 08:44

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η απίστευτη εφιαλτική επίθεση που δέχτηκε 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική και η κατάσταση της χαρακτηρίζεται σοβαρή. Οι επόμενες ώρες παραμένουν κρίσιμες.Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του προσώπου της καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει το μάτι της.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η εν λόγω πράξη έχει έντονα τιμωρητικό χαρακτήρα, μιας και στοχεύει όχι να σκοτώσει, αλλά να βασανίσει και να «σημαδέψει» το θύμα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της άγνωστης γυναίκας που με καλυμμένο πρόσωπο έκανε την αποτρόπαια επίθεση συνεχίζονται, εντοπίζοντας το κίνητρο σε προσωπικές διαφορές. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν στο στενό περιβάλλον της 34χρονης γυναίκας και ελπίζουν ότι σύντομα θα ταυτοποιηθεί η δράστης. Δυστυχώς η κάμερα που θα μπορούσε να βοηθήσει τις αρχές, δε λειτυργούσε τις τελεταίες ημέρες.

Συγκλονισμένος ο πατέρας της

Ο πατέρας της μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί στην κόρη του είπε πως «είναι στην εντατική το κοριτσάκι μου, της έριξαν οξύ στο πρόσωπο, δεν γνωρίζω πολλά ακόμα. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στο παιδί μου. Εύχομαι να ακούσω καλά νέα από τους γιατρούς γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ποιος ήθελε να της κάνει κακό».

«Είναι ανήκουστα πράγματα αυτά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος έκανε αυτό το κακό στην Ιωάννα μας. Η κοπέλα εργάζεται στην Αθήνα και μένει μόνη της. Έχουμε στεναχωρεθεί με αυτή την τραγική είδηση», λέει στο Πρώτο Θέμα ο πατέρας της 34χρονης.

«Η κοπέλα ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια»

Μάρτυρας που εργάζεται σε κουρείο στη γειτονιά όπου ήταν το γραφείο που εργάζεται η άτυχη 34χρονη - η οποία δεχτηκε χθες επίθεση με βιτριόλι - μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα είδε σχετικά με την επίθεση..

«Η κοπέλα ούρλιαζε. Έτρεξα κοντά της. Είδα ροζ υγρό στο πρόσωπο, νόμιζα ότι ήταν αίματα», είπε.

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας η κοπέλα από μόνη της έτρεξε και πήγε στο φαρμακείο. Ζήτησε νερό και από μόνη της πήγε δίπλα σε νιπτήρα. Το υγρό έλιωνε τα ρούχα της.

«Κατευθείαν κατάλαβα τι έγινε. Έβλεπες το ρούχο να αφρίζει να κάνει τρύπες» Στη συνέχεια εξηγώντας πώς συνέβη το περιστατικό, ο μάρτυρας είπε: «Η κοπέλα όταν είπαμε καλημέρα προχώρησε προς τη δουλειά της» Σε 40 με 50 δευτερόλεπτα γύρισε τρέχοντας και φωνάζοντας.

«Η κοπέλα με το που μπήκε μέσα στο φαρμακείο πήγα να τη βοηθήσω. Δεν ήθελε να μπλέξει κανένας ήθελαν να περιμένουν για ασθενοφόρο. Μου είπαν είναι μια κυρία με μάσκα στο πρόσωπο και μαύρο παντελόνι»

Τότε ο μάρτυρας, όπως ανέφερε, έτρεξε αριστερά από το γραφείο που εργαζόταν η κοπέλα αλλά είδε τρεις κυρίες που έμοιαζαν στην περιγραφή.

«Είπα σε γυναίκες να της βγάλουν τα ρούχα και έφερα μπέρτα από το κουρείο να την τυλίξουν», είπε τονίζοντας ότι η κοπέλα ήταν σε κατάσταση σοκ, απεγνωσμένα ούρλιαζε και ζητούσε βοήθεια.

Ο ίδιος ανθρωπος μίλησε και στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή καλημέρα Ελλάδα.