Αγγλία-Κροατία 1-0: Αποφασισμένα λιοντάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Φφφδ

Ενημερώθηκε: 13/06/21 - 21:16

Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί, αλλά χωρίς και να… θέλξει με την απόδοσή της, η Αγγλία νίκησε Κροατία (1-0) και άγχος στο «Γουέμπλει», χάρη στο γκολ τουΡαχίμ Στέρλινγκ, αρχίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βαθμολογικά την πορεία της στο φετινό Euro.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο σημάδεψε και το δοκάρι (6’) με τον Φόντεν, αλλά στη συνέχεια η μεσαία γραμμή της Κροατίας φρόντισε να κατευνάσει τη φούρια των γηπεδούχων.

Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην εξαιρετική ασίστ του MVP της Αγγλίας, Φίλιπς, ο Στέρλινγκ κατάφερε στο 57’ να σημειώσει το γκολ της νίκης, χαρίζοντας το «τρίποντο» στα «τρία λιοντάρια» στην πρεμιέρα τους στο φετινό Euro.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ - Φίλιπς, Ράις, Μάουντ - Στέρλινγκ (90' + 1' Κάλβερτ-Λιούιν), Φόντεν (71' Ράσφορντ) - Κέιν (82' Μπέλινγχαμ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς - Bρσάλικο, Βίντα, Τσαλέτα-Τσαρ, Γκβάρντιολ - Κόβατσιτς (85' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70' Βλάσιτς) - Κράμαριτς (70' Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς