Κορωνοϊός: Η «καταιγίδα» της μετάλλαξης Δέλτα σαρώνει τη χώρα μας

 
κορονοιοσ

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ)

Ενημερώθηκε: 20/08/21 - 09:41

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα, βυθίζοντας την από άκρη σε άκρη στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σε μια περίοδο η κινητικότητα των πολιτών προς τις τουριστικές περιοχές και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους έχει εντείνει τη διασπορά του κορωνοϊού, το μεγάλο στοίχημα των υγειονομικών αρχών είναι η επίτευξη του επιθυμητού τείχους ανοσίας πριν νέο κύμα ασθενών κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) προς το παρόν «αμύνεται» ικανοποιητικά μπροστά στη σαρωτική επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα», ωστόσο κρίνεται αναγκαία αυτή τη στιγμή η θωράκιση και η προετοιμασία του απέναντι, αφενός στην αύξηση των κρουσμάτων και αφετέρου στο στοίχημα της εξυπηρέτησης και των υπολοίπων non-Covid νοσημάτων.

Την αυξανόμενη πίεση καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο κ. Γώγος, σύμφωνα με τα οποία οι νοσηλευόμενοι ασθενείς φτάνουν πλέον τους 1.872, ενώ σε ΜΕΘ -όπου το τελευταίο 10ήμερο σημειώθηκε αύξηση κατά 29,44%- βρίσκονται 299. Έτσι, η κάλυψη των απλών κλινών COVID στην επικράτεια ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 41% και των ΜΕΘ-COVID σε 60%.

Το τελευταίο 24ωρο, πάντως, οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν κατά τέσσερις (286 χθες), οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας έφτασαν τις 276, ενώ καταγράφηκαν και 20 νέοι θάνατοι. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο μέσος όρος εισαγωγών ήταν 251, έναντι 166 πριν από τέσσερις εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γώγος απηύθυνε έκκληση, αφενός στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους ή ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα που αυτή τη στιγμή κυρίως νοσούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν άμεσα, και αφετέρου σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να κάνουν τεστ και να τηρούν τους κανόνες προστασίας για να μη μεταφέρουν τον ιό στις ηπειρωτικές ζώνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ