Tα ελληνικά Rafale πέταξαν σημερα πάνω απο το Αιγαίο

 
Tα ελληνικά Rafale πέταξαν σημερα πάνω απο το Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 31/01/22 - 22:58

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Τανάγρας 4 ελληνικά μαχητικά Rafale με προορισμό το Αιγαίο.

Πρόκειται για τις εκπαιδευτικές πτήσεις με τα υπερσύγχρονα μαχητικά στο FIR Αθηνών που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν να ξεκινήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των πρώτων πτήσεων.

Στο πρόγραμμα της πρώτης εκπαιδευτικής πτήσης υπήρχε και ένα πέρασμα πάνω απο τη Σκύρο και τους Καλόγερους τις μεσημεριανές ώρες, ενώ στη συνέχεια τα 4 Rafale επέστρεψαν στην 114 πτέρυγα Μάχης.

Στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η συντήρηση των πιλότων, η εξοικοίωση στο FIR Αθηνών, αλλά και ο έλεγχος των νέων μας πολεμικών αεροσκαφών, έτσι ώστε να χτιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προτεραιότητα στην εκπαίδευση πάνω στο αεροσκάφος έχουν οι 4 χειριστές που γύρισαν από τη Γαλλία έχοντας ολοκληρώσει τη θεωρητική εκπαίδευση. Πρόκειται για την 3η τετράδα Ελλήνων χειριστών, που θα εκπαιδευτούν πάνω στο νέο υπερσύγχρονο ελληνικό μαχητικό.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό οι εκαπιδευτικές πτήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσει και εξομοιωτής, που είναι απαραίτητος για την εκπαίδευση των πιλότων.

Αύριο στις 10.00πμ στην Τανάγρα θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνωθεν της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας και περιοχών του Λεκανοπεδίου Αττικής.