Την εικόνα της Παναγίας επιστρατεύει ο ρωσικός στρατός για να κάμψει τους Ουκρανούς - Η προκλητικη κίνηση του Πατρίαρχη Κύριλλου!

 
Την εικόνα της Παναγίας επιστρατεύει ο ρωσικός στρατός για να κάμψει τους Ουκρανούς - Η προκλητικη κίνηση του Πατρίαρχη Κύριλλου!

Ενημερώθηκε: 15/03/22 - 14:54

H Eκκλησία της Μόσχας θέτει στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού με τη χρήση ιερών συμβόλων κατά των Ουκρανών.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος όχι μόνο έχει ταχθεί υπέρ του πολέμου αλλά προσέφερε και στον αρχηγό της ρωσικής εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότωφ για γρήγορη νίκη χωρίς θύματα την εικόνα της Παναγίας. «Πιστεύουμε η εικόνα αυτή θα προστατεύσει το ρωσικό στρατό και θα φέρει τη νίκη μας πιο κοντά» είπε ενώπιον του Πατριάρχη Κύριλλου στο Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, ο ανώτατος στρατιωτικός. Όπως σημείωσε «δεν πάνε τα πράγματα όσο γρήγορα θα θέλαμε».

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει ακόμη και τις ειρωνείες Ορθόδοξων ηγετών όπως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσόστομου ο οποίος έχει πει ότι «οι Ρώσοι πρώτα κάνουν τον σταυρό τους και μετά σκοτώνουν».

Από την πλευρά του ο Κύριλλος για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ενότητα των Ορθοδόξων,

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλοι ανήκουμε στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την ίδια Εκκλησία που βρίσκεται και στη Μόσχα και στο Κίεβο”, τόνισε και αναφέθηκε και πάλι σε “ξένες προς την Εκκλησία δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν την πνευματική ενότητα των λαών μας. Όταν κάποιος από φόβο αρνείται να μνημονεύσει τον Πατριάρχη, τότε αυτό είναι ένδειξη αδυναμίας. Δεν με προσβάλει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ και η Ελλαδική Εκκλησία ζητά από τον Κύριλλο να παρέμβει για να σταματήσει ο πόλεμος. Επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο απέστειλε από τις 4 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφορικά με τον πόλεμο που διεξάγουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Με την επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει έκκληση στον Πατριάρχη Μόσχας να παρέμβει για να σταματήσει ο πόλεμος. “Και να είστε βέβαιος, ότι η παρέμβασή σας θα είναι καταλυτική”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος αισθάνεται έντονον το χρέος να υψώση φωνήν διαμαρτυρίας υπέρ πάντων των, ως μη ώφειλε, θυμάτων του πολέμου και υπέρ πάντων των διωκομένων. Θρηνεί δι' όσους εθανατώθησαν, αλλά και δι' όσους εισέτι δοκιμάζονται και διώκονται εκ της κακότητος, της μισαλλοδοξίας και της βαρβαρότητος, αίτινες προέρχονται, δυστυχώς, ουχί εξ αλλοπίστων, αλλ' εξ ομοδόξων Χριστιανών», αναφέρει .