Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ

 
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ

Ενημερώθηκε: 02/05/22 - 21:14

Νέες απειλές, εκτοξεύει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μετά το μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από ΝΑΤΟϊκή άσκηση. Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις.

Σε δηλώσεις του από την Σανλιούρφα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει πεισματικά τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο παρά τη στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου. «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο’. Γιατί ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα ούτε θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα κάνει εργασίες με στόχο τετελεσμένα γεγονότα κατά της χώρας μας αναλαμβάνοντας κάποιες πρωτοβουλίες κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων διεθνών ασκήσεων, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ», είπε.

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε.