Μιχ. Δημητρακόπουλος για Πέτρο Φιλιππίδη: Έκλαιγε γοερά επί πέντε λεπτά στο ώμο μου όταν του είπα ότι αποφυλακίζεται

 
FILIPPIDIS

Ενημερώθηκε: 02/07/22 - 13:33

Την αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη όταν του μετέφερε την είδηση της αποφυλάκισής του περιέγραψε ο δικηγόρος του Μιχ. Δημητρακόπουλος.

«Οταν του είπα ότι έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως για την αποφυλάκιση του, με αγκάλιασε και έκλαιγε γοερά επί πέντε λεπτά στο ώμο μου». Οπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο εντολέας του, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες, Παρασκευή, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με ισχαιμικό επεισόδιο, θα παραμείνει κλινήρης τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, για εργαστηριακούς ελέγχους και θεραπεία.


«Ο Πέτρο Φιλιππίδης έχει αποφυλακιστεί, αλλά για να πάει σπίτι του, πρέπει να δώσει το πράσινο φως και η ιατρική επιστήμη». Επίσης ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρινίζει ότι η αποφυλάκιση του Φιλιππίδη δεν έγινε για λόγος υγείας, αλλά για τους λόγους που εξήγησε η εισαγγελέας στην εισήγηση της.

H πρόταση της εισαγγελέας για τον Φιλιππίδη

«Είναι γνωστό ότι στον παρόντα κατηγορούμενο επιβλήθηκε το έσχατο μέτρο της προσωρινής κράτησης, γιατί κρίθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων (δράση για μεγάλο διάστημα, επιλογή θυμάτων από θέατρο, εκμετάλλευση της θέσης ισχύος του, τον τρόπο δράσης του σε θέατρο) καταδείκνυαν ότι ήταν πρόσωπο επικίνδυνο με ροπή σε αυτού του είδους τα εγκλήματα. Κοινό σκεπτικό σε όλα τα βουλεύματα είναι η επικινδυνότητά του και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Πρέπει να εξεταστεί αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι λόγοι αυτοί ή αν έχουν εκλείψει.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και ''κουφό'' να εξετάσεις τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτόν το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές.

Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος», ανέφερε η εισαγγελέας, για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ