Επίθεση στη Real: Δύο οι δράστες - Φορούσαν γάντια και κουκούλες - Τα νεότερα από τις έρευνες

 
real φωτια

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 13/07/22 - 14:32

Δύο είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα τα γραφεία του Real Group, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με το enikos.gr, σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που να τους βοήθησε και να περίμενε τους δράστες σε κάποια απόσταση από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν στο δρομολόγιο των δραστών και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν και να διαφύγουν από το κτίριο.

Στο κτίριο του Real Group εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο μηχανισμός αποτελείτο από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο, μάζεψε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Μάλιστα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κύρια εστία της πυρκαγιάς ήταν στον 3ο όροφο όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ εργαζόμενη -ηχολήπτρια μητέρα δύο παιδιών- που βρισκόταν στο κτήριο την κατέβασαν οι πυροσβέστες από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Χατζηνικολάου για την επίθεση στην Real Group

Καταδίκη της επίθεσης στον δημοσιογραφικό όμιλο Real

Αλ. Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Νίκο Χατζηνικολάου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον δημοσιογράφο τη συμπαράστασή του για την εμπρηστική επίθεση στον Real FM.

Γιάννης Οικονόμου: Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία»

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ανκοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα «συμπαράσταση» σε «όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού».

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.


ΚΚΕ: Πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

Η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού.

Ο Τ. Γαϊτάνης καταδικάζει την επίθεση στον όμιλο real

«Καταδικάζουμε την επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο Real. Οι πράξεις μίσους που στόχο έχουν την ελεύθερη έκφραση, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και τη Δημοκρατία μας. Είμαστε σταθερά ενάντια στην τρομοκρατία», Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Απερίφραστη καταδίκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ REAL FM:

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας.

Ελληνική Λύση: Απερίφραστη καταδίκη

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό το έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε «νόμο και τάξη», παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις του REAL GROUP

Τα ραδιόφωνα της Αττικής καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στον REAL FM


Ν. Δένδιας: Η επίθεση κατά Real fm και Real News καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ