Ερντογάν: Ενοχλήθηκε η Ελλάδα από το Αμπντουλ Χαμίτ Χαν - Εγώ κάνω τη δουλειά μου

 
Συντηρεί την ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το τουρκικό γεωτρύπανο

Ενημερώθηκε: 11/08/22 - 18:53

Συντηρεί την ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το τουρκικό γεωτρύπανο, «Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλ Χαμίτ Χαν από το (λιμάνι) Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ.

Οι Τούρκοι περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό και τολμηρό από τον Ερντογάν, για τον απόπλου του γεωτρύπανου. Στο εσωτερικό της Τουρκίας υπάρχει μεγάλη απογοήτευση καθώς το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν πλέει εντός της υφαλοκρηπίδας.

Μιλώντας την Πέμπτη στην τελετή για τα εγκαίνια 34 υδροηλεκτρικών σταθμών, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποστολή του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν.

«Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλ Χαμίτ Χαν από το (λιμάνι) Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. «Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;» είπε. E, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Ανατολού.

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα είμαστε δυνατοί, είμαστε δυνατοί!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ