Δημοσκόπηση Alpha Κύπρου: Πρώτος ο Χριστοδουλίδης με 42,7% στον πρώτο γύρο

 
ΧΡΙΣΤΟ

Ενημερώθηκε: 21/12/22 - 23:02

Την πρώτη πρόβλεψη αποτελέσματος για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Rai Consultants. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της Rai για λογαριασμό του Alpha, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να πάρει από 36,7%-42,7% στον πρώτο γύρο.

Ακολουθούν οι Ανδρέας Μαυρογιάννης που εκτιμάται να κυμανθεί ανάμεσα στο 21,4-26,4% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου από 19-24%. Τα ποσοστά του Χρίστου Χρίστου εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 3,5-6,5%.

Σύμφωνα με την εν λόγω εκτίμηση, η πρωτιά αναφορικά με τον πρώτο γύρο των εκλογών κλειδώνει αφού η διακύμανση των άλλων δύο βασικών αντιπάλων του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν μπορεί να τον προσεγγίσει ακόμα και αν συγκεντρώσουν το μέγιστο ποσοστό τους. Ωστόσο η κούρσα αναφορικά τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει ρευστή.

Σε ότι αφορά τον Αχιλλέα Δημητριάδη, τα ποσοστά του εκτιμάται πως θα κυμανθούν από 3,4-6,4%, του Γιώργου Κολοκασίδη από 1-2,7% και του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη από 0,5-1,9%.

Τι να κάνει ο ΔΗΣΥ αν εκλεγεί ο Χριστοδουλίδης;

Σε άλλη κάρτα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο και αφορούσε τους συμμετέχοντες της δημοσκόπησης που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΔΗΣΥ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τέθηκε το ερώτημα αν το κόμμα τους θα πρέπει να είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη. Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο καθώς προσφάτως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρέμβει αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον ίδιο ώστε να διορθωθεί τυχόν ρήγμα στον ΔΗΣΥ.

59% απάντησε ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι συμπολίτευση, 32% ότι πρέπει να είναι αντιπολίτευση και 9% δεν γνωρίζω δεν απαντώ. Συγκριτικά με την ίδια κάρτα στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου, το ποσοστό αυτών που απάντησαν ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι συμπολίτευση αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες

435542325453425
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ