Ηλικιωμένος είχε πεθάνει στο σπίτι του εδώ και έναν χρόνο και οι διαρρήκτες έμπαιναν και ξαναέμπαιναν με εκείνον μέσα

 
Ηλικιωμένος είχε πεθάνει στο σπίτι του εδώ και έναν χρόνο και οι διαρρήκτες έμπαιναν και ξαναέμπαιναν με εκείνον μέσα

Ενημερώθηκε: 11/07/17 - 16:53

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Μία απίστευτη και μακάβρια συνήθεια είχε μία σπείρα διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε και τους καθιστά αν όχι μοναδικούς σίγουρα αξιοσημείωτους για την μεθοδολογία τους και τον... τρόπο που επέλεγαν σπίτια που θα «χτυπούσαν»...

Η σπείρα που αποτελείτο από δύο Έλληνες 45 και 50 ετών και έναν Ρουμάνο και κατηγορούνται για τουλάχιστον τρεις κλοπές, δύο απόπειρες και μία υπόθεση υπεξαίρεσης, συνήθιζαν να επιλέγουν σπίτια που εμφάνιζαν εικόνα μακροχρόνιας απουσίας ενοίκων, δείγμα ότι οι ένοικοι απουσίαζαν επί μακρόν ή είχαν αποβιώσει και τα σπίτια παρέμεναν ακατοίκητα ή είχαν σφραγιστεί από την Αστυνομική αρχή.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μοναχικών ηλικιωμένων που πεθαίνουν μέσα στα σπίτια τους από παθολογικά αίτια και δεν τους αναζητά ποτέ και κανείς και ανακαλύπτονται είτε τυχαία είτε όταν η δυσοσμία της αποσύνθεσης ενοχλήσει και κινητοποιήσει τους γείτονες, κάτι το οποίο δεν συνέβη στην περίπτωση μίας μονοκατοικίας επί της οδού Ηχούς 71 στο Π. Φάληρο.

Εκεί ζούσε ένας 83χρονος Ελληνοαμερικανός, χωρισμένος με μία κόρη, όπου η πρώην σύζυγος και η κόρη του έμεναν στην Αμερική και εκείνος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα.
Κάποια στιγμή, πριν τουλάχιστον έναν χρόνο ο ηλικιωμένος πέθανε μέσα στο σπίτι του από παθολογικά αίτια μέσα στο σπίτι του και σωριάστηκε στο πάτωμα. Έκτοτε, πέρασε καιρός που δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και τον αναζήτησε η πρώην σύζυγος και η κόρη του δίχως αποτέλεσμα, αλλά και δίχως να επιμείνουν.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, τα μέλη της σπείρας εντόπισαν το σπίτι με τα κλειστά παράθυρα, έκαναν την παρακολούθησή τους κάποια 24ωρα και όταν πείστηκαν ότι δεν επιστρέφει κανείς αποφάσισαν να το ανοίξουν.
Τότε ανακάλυψαν τον ηλικιωμένο νεκρό στο πάτωμα, που ήταν ήδη νεκρός εδώ και μισό χρόνο όμως δεν έδωσαν σημασία και κυριολεκτικά άδειασαν το σπίτι από τιμαλφή, ρολόγια και οτιδήποτε είχε αξία και έφυγαν. Τα κλοπιμαία τα μοιράζονταν μεταξύ τους ή τα διέθεταν προς πώληση.

Ύστερα από δύο εβδομάδες όμως αποφάσισαν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την έρευνά τους στο ίδιο σπίτι μήπως έβρισκαν και τίποτε άλλο, όπως και έπραξαν. Μάλιστα ένας από αυτούς σκόνταψε πάνω στον σκελετό με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το κρανίο και τα πλευρά, αλλά συνέχισαν απτόητοι το ...έργο τους.

Τελικά, στα ρούχα του νεκρού εντόπισαν την κάρτα αναλήψεων μετρητών στην οποία μάλιστα ο θανών είχε κολλήσει ένα αυτοκόλλητο με το pin του, του την πήραν και τράβηξαν όλες τους τις οικονομίες από την τράπεζα, ύψους 28.000 ευρώ!

Οι δράστες συνελήφθησαν στην περιοχή της Δάφνης και του Παλαιού Φαλήρου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρεις κλοπές από οικίες στις περιοχές Π. Φαλήρου και Καλλιθέας, δύο απόπειρες στο Π. Φάληρο και στο κέντρο των Αθηνών και μία υπόθεση υπεξαίρεσης. Η περίπτωση μάλιστα του κέντρου, είναι το διαμέρισμα του γιατρού στην οδό Μάρνη που έπεσε θύμα ληστείας και δολοφονίας στις 5 Απριλίου, όπου συνελήφθη στο σημείο ο δράστης ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στην περίπτωση αυτή, πήγαν στο διαμέρισμα, είδαν ταινίες της Αστυνομίας και προσπάθησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στις 10 Απριλίου 2017 πλέον, ορισμένοι φίλοι του θανόντα Ελληνοαμερικάνου απευθύνθηκαν στις Αρχές και μετέβησαν στο σπίτι στο Π. Φάληρο. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα ίχνη διάρρηξης και μέσα τον σκελετό του ηλικιωμένου διαλυμένο...

Ο προβληματισμός τους έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν ο ιατροδικαστής τους είπε πως η σορός δεν έφερε ίχνη εγκληματικής ενέργειας και ήταν παθολογικά τα αίτια θανάτου και έτσι κατάλαβαν ότι η διάρρηξη έγινε με τον ηλικιωμένο ήδη νεκρό εδώ και πολύ καιρό, ενώ εντός του χώρου βρέθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των δραστών, που τους πρόδωσε και έτσι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.