Μέσα στον Αύγουστο οι πρώτες μικρές διαφορές στη λειτουργία των αστικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ

 
Μέσα στον Αύγουστο οι πρώτες μικρές διαφορές στη λειτουργία των αστικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ

Ενημερώθηκε: 10/08/17 - 13:20

Ορατές στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο οι πρώτες μικρές διαφορές στη χρήση και λειτουργία των αστικών λεωφορείων της πόλης, χάρη σε παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ), δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς, κατά την τελετή παραλαβής από την απερχόμενη διοίκηση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη (σ.σ. ο ΟΣΕΘ αντικαθιστά το ΣΑΣΘ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Αμπατζάς επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών η διοίκηση του νέου φορέα (ΟΣΕΘ) αναμένεται να αποκτήσει δυνατότητα υπογραφής (οπότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις πρώτες παρεμβάσεις). Ερωτηθείς για τους 10 εργαζόμενους στο ΣΑΣΘ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πεντάμηνο, απάντησε: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, τα χρήματα υπάρχουν και με το που θα αποκτήσουμε δικαίωμα υπογραφής το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «ο ΟΣΕΘ έχει πολλή δουλειά να κάνει, και σε σχέση με τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σε δύο χρόνια ξεκινά δοκιμαστικά». Όπως πρόσθεσε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο ΟΣΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ, κάτι που δεν συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τον ίδιο, η αναβάθμιση της τηλεματικής, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η επιστροφή χρημάτων, όταν υπάρχουν ρέστα κατά την έκδοση εισιτηρίων πάνω στο λεωφορείο, είναι θέματα που το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕΘ πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, στην οποία συμμετείχε η διοίκηση του ΣΑΣΘ, με επικεφαλής τον μέχρι σήμερα πρόεδρο, Ιωάννη Παλαιστή, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.