Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της Κεντροαριστεράς

 
Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της Κεντροαριστεράς

Ενημερώθηκε: 14/09/17 - 23:10

Σημείο έντονης διαφωνίας έχει καταστεί για του υποψήφιους αρχηγούς της Κεντροαριστεράς το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Η Vodafone, που έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν ήταν έτοιμη να παρουσιάσει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αδιάβλητη η ψηφοφορία από το διαδίκτυο.

Στην συνεδρίαση κλήθηκε για να εκφράσει την άποψή του ο πρώην επικεφαλής της Singular logic, που διεξάγει τις εθνικές εκλογές κ. Δρυμιώτης, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κατά πόσο η εξ αποστάσεως ψηφοφορία μπορεί να είναι αδιάβλητη.

Για τον σκοπό αυτό η αρμόδια επιτροπή, στην αποψινή της συνεδρίαση, εξουσιοδότησε τον κ. Αλιβιζάτο να διαχωρίσει την εξ αποστάσεως ψηφοφορία από το online σύστημα, ώστε να γίνει εφικτό να ανοίξουν οι κάλπες στις 5 Νοεμβρίου.

Τα debate

Στην αποψινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνουν δύο debate με όλους τους υποψήφιους προέδρους στον πρώτο γύρο και ένα debate με τους δύο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Ακόμα αναφορικά με το θέμα που θα στηθούν οι κάλπες ο σχεδιασμός προβλέπει να γίνουν εκλογικά κέντρα, στους καλλικρατικους δήμους.