"Έρχεται" το το ευρωπαϊκό πορτοφόλι πληρωμών

 
wallet

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 15:10

Στην Ελλάδα ετοιμάζεται η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας, μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ.

Ονομάζεται Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν διαθέσιμα στο κινητό τους επίσημα έγγραφα που θα αναγνωρίζονται και θα γίνονται αποδεκτά σε όλα τα κράτη μέλη.

Στα ισχυρά πλεονεκτήματα αυτής της πανευρωπαϊκής λύσης περιλαμβάνονται:

  • Ταχύτητα & αποτελεσματικότητα: Μέσα από μία μόνο εφαρμογή θα "τρέχουν"
    διαφορετικές διαδικασίες, όπως η ταυτοποίηση χρήστη, καθιστώντας τη χρήση του πορτοφολιού ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.
  • Αυξημένη ασφάλεια: Το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο απάτης ή κλοπής ταυτότητας. Επιπλέον, διασφαλίζει την ορθή χρήση των προσωπικών δεδομένων με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα της ΕΕ.
  • Διασυνοριακές συναλλαγές: Με το ευρωπαϊκό πορτοφόλι διευκολύνονται σημαντικά οι συναλλαγές σε άλλα κράτη, καθιστώντας πιο εύκολες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και την ταυτοποίησή τους με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο.
  • Προσβασιμότητα: To πορτοφόλι καθιστά τις τραπεζικές συναλλαγές πιο προσβάσιμες καθώς δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα ταυτοποίησης.
  • Επέκταση σε νέες αγορές: Για τις τράπεζες, το wallet θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου σε νέες αγορές καθώς θα τους επιτρέπει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ με βάση ένα ενιαίο πρωτόκολλο ασφάλειας.

περισσότερες πληροφορίες: ec.europa.eu

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ