ΟΤΕ: Τρέχουν για να προλάβουν την εθελούσια έξοδο

ΟΤΕ:Γιατί τρέχουν να προλάβουν την εθελούσια έξοδο πολλοί εργαζόμενοι-Τα δύο προγράμματα που προωθούνται
Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 19:44

Τουλάχιστον 700 εργαζόμενοι κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα εθελουσίας που ετοιμάζεται να προωθήσει ο ΟΤΕ 

Φέτος μάλιστα υπεδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις στα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σε σχέση με άλλες χρονιές, εκ τω οποίων το ένα αφορά εργαζόμενους που τους απομένουν μέχρι 7 έτη έως την συνταξιοδότησή τους, ενώ το δεύτερο αφορά εργαζόμενους κοντά στα 40, μακρυά από την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και τουλάχιστον δεκαετή παρουσία στον οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι με τα αντίστοιχα περσινά προγράμματα του Οργανισμού είχαν αποχωρήσει τελικά από τον ΟΤΕ περίπου 300 εργαζόμενοι. 

Στο πρώτο πρόγραμμα,  παρέχεται ποσοστό έως και το 90% των αποδοχών των εργαζομένων για όσο διάστημα απομένει έως τη συνταξιοδότηση καθώς επίσης και αυτασφάλιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Στο δεύτερο πρόγραμμα παρέχονται 40 - 60 μικτοί μισθοί ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, το αν έχουν παιδιά και τη θέση που κατείχαν στην εταιρία. Ο μέσος όρος του ποσού ανά εργαζόμενο υπολογίζεται σε περίπου 150.000 ευρώ. Ωστόσο από το πρόγραμμα εξαιρούνται ορισμένες μονάδες εργαζομένων, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες όπως η συνδρομητική τηλεόραση της Cosmote.

Το συνολικό κόστος των δύο προγραμμάτων για τον ΟΤΕ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο συγκριτικά με το περσινό. 

Όσο για τη μεγάλη προσέλευση των εργαζομένων στη φετινή εθελουσία έξοδο, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πιθανολογείται πως αυτή είναι η τελευταία φορά που προσφέρονται τόσο γενναιόδωρα προγράμματα.