Κυρ. Μητσοτάκης: «Έτοιμοι και με σχέδιο να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Έτοιμοι και με σχέδιο να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα»
Ενημερώθηκε: 17/12/17 - 16:15

Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με την ομιλία του Προέδρου του κόμματος, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα (17/12), συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, με μεγάλη συμμετοχή από συνέδρους, φορείς, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Θέματα που έθιξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η νεολαία, οι εκλογές, η υγεία, η παιδεία, η δημοκρατία, οι επενδύσεις, η γραφειοκρατία και η ελληνική οικονομία.

Οι εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κάνει την πατρίδα μας ξανά δυνατή και υπερήφανη. «Να φέρουμε ελπίδα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στη χώρα και τους Έλληνες». Πρόσθεσε πως πρέπει να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση.

Μήνυμα ενότητας και νίκης από τον Κ. Καραμανλή

Προσερχόμενος στο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής έστειλε μήνυμα ενότητας και εμφανίστηκε βέβαιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η Νέα Δημοκρατία για την Ελλάδα του αύριο. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι, μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ! Είμαστε ενωμένοι...», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε οτι όσοι ψήφισαν τη ΝΔ το 2015 σήμερα είναι υπερήφανοι ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται. «Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», συνέχισε.

«Το 11ο συνέδριο της ΝΔ φέρνει ένα μήνυμα: είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι», εξέφρασε.

«Οφείλουμε όλοι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», εξέφρασε ο κος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του. «Αγαπώ το κόμμα μου, αλλά πιο πολύ αγαπώ τη χώρα μου και για αυτό δεν θέλω οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είναι στην κυβέρνηση», τόνισε καλώντας όλους τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε την χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα ενότητας από την Ντόρα Μπακογιάννη-Τι απαντά για την "οικογενειοκρατία"

Κάνοντας αναδρομή στην ηγεσία του ανέφερε ότι «Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Κλείνοντας την ομιλία του, έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μνημονεύοντας μια φράση του: «Kρατήστε την αισιοδοξία σας και μην επιτρέψετε στον φόβο να υπάρξει», ενώ τόνισε πως: «Να αγωνιστούμε ώστε το 2018 να γίνει η χρονιά της ανατροπής. Μοναδικό πρόσημο η ελληνική σημαία, η ΝΔ είναι το κόμμα του λαού αλλά και για τον λαό. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει, ναι στην Ελλάδα της αλήθειας και της ευθύνης».

Υπενθυμίζεται ότι ομιλίες έδωσαν επίσης οι: Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Κουμουτσάκος, Βασίλης Κικίλιας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Κέλλας, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αντώνης Σαμαράς.

Πολύς κόσμος έδωσε το παρών, χειροκροτώντας τον θερμά μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του στο 11ο Συνέδριο.