Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες

Τσίπρας σε  Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες
Ενημερώθηκε: 13/06/18 - 12:29

Η Ελλάδα είναι το πρώτο success story της Ευρώπης τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ταυτόχρονα ο κ Ρέγκλινγκ έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες είπε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει, ότι όπως χτες είχαμε μια καλή λύση στη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων, έτσι ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση και στο ζήτημα του χρέους.

Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία οριστική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών των Ελλήνων μία λύση κοντά στα θέλω της Ευρώπης». 

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σημείωσε: «Θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη δουλειά από την πλευρά σας, αλλά πιστεύω κι εγώ πως η ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία».