Βουλή: Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΠΟΛΑΚΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 23/02/23 - 19:50

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 157 ψήφους υπέρ, 12 «παρών» και 2 κατά, για την υπόθεση εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ολομέλεια τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας του Βασίλη Κικίλια, του Θάνου Πλεύρη και του Χριστόφορου Μπουτσικάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του που σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας της ΝΔ, υποστήριξε αρχικά ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά»

«Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

«Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο για να τονίσει ότι ο ίδιος τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στις υποθέσεις του Ανδρέα Πάτση, Θέμη Χειμάρα, Σοφίας Νικολάου και Περικλή Μαντά ενώ για την υπόθεση του κ. Κώστα Μαραβέγια επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί προσπάθειας να χρηματοδοτηθεί επενδυτικός του φάκελος από τον αναπτυξιακό νόμο.

«Ο κ. Μαραβέγιας έβαλε την σύζυγό του να υποβάλλει αντ’ αυτού 2 φακέλους ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο ύψους 2 εκατ. ευρώ για κέντρο αποκατάστασης και στέγη διαβίωσης ΑμεΑ» είπε ο κ. Πολάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ