Εύα Καϊλή: Ερευνες στο σπίτι της στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

 
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 28/06/23 - 20:10

Ερευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μανταλένας, στην Κηφισιά πραγματοποίησε από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη η Οικονομική Αστυνομία.

Στις έρευνες το «παρών» έδωσε και Βέλγος εισαγγελέας, εκτελώντας ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές.

Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφές hardware.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από το σπίτι της Εύας Καϊλή κατασχέθηκε ένα κολιέ της κόρης της.

«Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών», συνεχίζει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Την Τριτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο, που βρέθηκε και κατασχέθηκε ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί.

Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγιδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο! Τέλος, δημόσια απορώ, εφτά μήνες έρευνας που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος ,προδήλως αλυσιτελής , στη Αθήνα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ