Το φάσμα της διαγραφής αντιμετωπίζει η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή της

 
Το φάσμα της διαγραφής αντιμετωπίζει η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή της

Ενημερώθηκε: 13/10/19 - 20:57

Το φάσμα της διαγραφής αντιμετωπίζει η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών.

Ήδη ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης έκανε αποδεκτή τη παραίτηση της κ. Νικητοπούλου η οποία παραπέμπεται στο πειθαρχικό της νεολαίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση. Ο με ανακοίνωση του ανέφερε ότι «η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα "μόνο για Έλληνες". Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας».

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα», επεσήμανε, σε ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ

Τι ανέφερε η επίμαχη επιστολή της Φαίης Νικητοπούλου

«Συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του Αν. Αιγαίου, οι οποίοι πλέον ζουν μία ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει. Δε συμφωνούμε, όμως, με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας, με την πολιτική ηγεσία να δηλώνει έμμεσα ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα», υποστήριζε, μεταξύ άλλων, η ανοιχτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Άλλες αναφορές, όπως για παράδειγμα «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων των ανηλίκων. Ακόμα κι ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμα στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;», προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.