Γιός Μπελέρη: «Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα θα γραφτεί στην ιστορία» - Νέο μήνυμα του Δημάρχου Χειμάρρας από τις φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

 
MPELERIS FR

Ενημερώθηκε: 17/05/23 - 17:16

Με νέα του δήλωση, μέσα από τη φυλακή όπου τον κρατά ο Έντι Ράμα- χαρακτηρίζει μεγαλειώδη τη νίκη του και υπόσχεται να είναι φωνή όλων.

«Μεγαλειώδης νίκη! Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αμέριστη και αδιάκοπη στήριξη σας! Η νίκη αυτή ανήκει σε εσάς!», ανέφερε μέσω των συνεργατών του.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας υπόσχομαι να είμαι η φωνή όλου του λαού της Χειμάρρας με τόλμη, διαφάνεια και ακεραιότητα αλλά και ευθύνη και ευσυνειδησία ώστε με την εντολή σας να τα αλλάξουμε όλα προς το καλύτερο» συνέχισε στο μήνυμα του προς τους ψηφοφόρους του.

Η συνάντηση του Φρέντι Μπελέρη με τον γιο του

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος και παράλληλα είναι ο μεγάλος θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.

Ο γιος του νέου δημάρχου Χειμάρρας τόνισε αρχικά ότι η επικοινωνία με τον πατέρα του είναι προβληματική, καθώς μπόρεσε να του μιλήσει τηλεφωνικά μόνο μια φορά την περασμένη Πέμπτη όταν συνελήφθη και να τον δει μόλις για 5 λεπτά χθες, Τρίτη.

«Ο πατέρας μου είναι ψυχολογικά βράχος ευτυχώς. Τον ενημέρωσα για τα ευχάριστα και χάρηκε γιατί είναι ένας κόπος πάρα πολλών ετών», είπε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, συμπληρώνοντας ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης για να αποτραπούν τα όποια σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης .Είναι άδικο αυτό το πράγμα», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δικηγόροι μας διαβεβαιώνουν πως στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του πατέρα μου».

«Ο Ράμα τις τελευταίες 10 ημέρες είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα της Χειμάρρας, χρησιμοποιούσε πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και προσπαθούσε να πολώσει το κλίμα, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πατέρα μου όσο και για το σύνολο της ομογένειας. Έλεγε ότι “δεν θα επιτρέψω να μην κερδίσω την Χειμάρρα”», υπογράμμισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη.

«Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα θα γραφτεί στην ιστορία. Θα ήταν πολύ μεγαλύτερη νίκη αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τις τελευταίες μέρες. αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Τον ενημέρωσα ότι το κύμα συμπαράστασης έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις», κατέληξε.

Mεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση. Αναφέρουν τα εξής: Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση. Ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω. Η Ελληνίδα Πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ