Κ. Κατσίκης: Δε θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κ. Κατσίκης: Δε θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ενημερώθηκε: 10/01/19 - 11:18

Aν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης είπε στη χτεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σήμερα, μία μέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον Π. Καμμένο, έλαβε την απάντηση διά στόματος Κ. Κατσίκη: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης!!!

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

«Ο Πάνος Καμμένος το έχει πει, φεύγουμε. Αυτό τι σημαίνει; Παύουμε να είμαστε ο κυβερνητικός εταίρος, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δεν δίνουμε εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Κατσίκης μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ έστειλε με αυτό τον τρόπο μήνυμα και στους αντιφρονούντες βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε, ακόμα, ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου» προσθέτοντας στην ερώτηση αν εννοεί ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα συνταχθούν με τη γραμμή Καμμένου ότι «αυτό λέω πως οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή».